EN

ВестипревземиКонтактирајте не

сите категории
https://www.chtpak.com/upload/product/1623309443660866.jpg

ПП ленти

силна напнатост, добра пластичност, отпорност на замор, мала густина, лесен за употреба, главно се користи за врзување на стоки со картонска амбалажа. Различни бои, како што се жолта, бела, црна, итн., Букви за печатење, логоа за печатење итн. Според барањата на клиентите.

Класификација на ПП ленти: целосно автоматски ремени полуавтоматски ремени, рачни ремени.

Ознаки за ПП ленти: ПП-лентите се изразуваат во пет цифри, првите три цифри во ширина (мм), вторите две цифри во дебелина (мм), Ј во целосно автоматските ленти за машини, P во полуавтоматски ремени за машини, S во рачни ремени. Пример: PP12006J означува полипропилен, ширина 12.0мм, дебелина 0.6мм, целосно-автоматски ремени за машини.

Испраќам барање
ОПИС

ПП лентите се нарекуваат и ленти од полипропилен. Нејзината суровина е полипропилен. Неговата материјална гравитација е 0.94 кг / мм3 (пресметано како 0.93 во пракса), а точката на топење е 240 степени.


Карактеристики: силна напнатост, добра пластичност, отпорност на замор, мала густина, лесна за употреба, главно се користи за врзување на стоки со картонска амбалажа. Различни бои, како што се жолта, бела, црна итн., 

печатење букви, логоа за печатење итн. според барањата на клиентите,.


Класификација на ПП ленти: целосно автоматски ремени полуавтоматски ремени, рачни ремени.


Ознаки за ПП ленти: ПП-лентите се изразуваат во пет цифри, првите три цифри во ширина (мм), вторите две цифри во дебелина (мм), Ј во целосно автоматските ленти за машини, P во полуавтоматските ремени за машини, 

S во рачни ремени. Пример: PP12006J означува полипропилен, ширина12.0мм, дебелина 0.6мм, целосно-автоматски ремени за машини.


Како да се идентификува чистотата на ПП лентите?

Сјај: Судејќи од површината, посветла, почиста.

Транспарентност: целосно нетранспарентно: ленти обвиткани со јадро, малку про transparentирни: измешани со ленти со калциум карбонат (главна серија), потранспарентни: измешани со посува ленти, целосно транспарентни is 

чисти ремени;

Цврстина: Колку е почист материјалот што се користи, толку поцврсти се ремените. Напротив, колку повеќе главна серија или камен во прав, толку меки ремени.


Заеднички ПП Спецификации и параметри

модел

Wид (мм)

Tдебелина (мм)

 

Length / roll (m)

 

Wосум / ролна (кг)

Fнапнатост на забивање

(Кг)

PP06060

6.0

0.6

≥4000

10

≥600

PP09060

9.0

0.6

≥3000

10

≥800

PP09080

9.0

0.8

≥2500

10

≥1200

PP12060

12.0

0.6

≥2500

10

≥1200

PP12070

12.0

0.7

≥2200

10

≥1400

PP12080

12.0

0.8

500

10

≥1600

PP13070

13.0

0.7

≥2000

10

≥1700

PP13580

13.5

0.8

≥1600

10

≥1900

PP16060

16.0

0.6

≥2000

10

≥1600

PP16080

16.0

0.8

≥1500

10

≥1800

PP16010

16.0

1.0

≥1200

10

≥200

PP19060

19.0

0.6

≥1500

10

≥200

PP19070

19.0

0.7

≥1300

10

≥230

Белешка: 10 кг / ролна. Основните типови се 406мм, 200мм и 250мм. Бојата и печатењето можат да се прилагодат.Испраќам барање
Контактирајте нѐ
поврзани со производот