EN

ВестипревземиКонтактирајте не

сите категории

Вести

Градење на тим на 20

Време:-2019 10 08- Посети: 207

Вугонг планинско планинарење
Од 20 до 21 септември, групата HUNAN CHUANGHANG TECH спроведува дводневна активност за градење тим - планинарење во планината Вугонг. Иако ова е мојот прв пат да се искачувам на планината Вугонг и целото патување трае околу 8 часа, се чувствувам толку лесно и задоволство. Никој не мрдна и сите успешно стигнаа до врвот на планината Вугонг.

Планината Вугонг е избрана од таоизмот и будизмот како место за самокултивирање. Од династиите Танг и Сонг, многу познати научници кои се восхитуваат на неговото име пишуваат песни за планинарење и разгледување знаменитости. Како клучно национално сценско место и туристичка атракција од класа 4А, планината Вугонг е спортски камп на отворено за младите луѓе во Кина денес.

Тимската свест за честа беше зголемена за време на оваа активност. Сите одиме напред рака под рака, се поддржуваме еден со друг, чекор по чекор, се вртиме и гледаме на патот по кој сме се искачиле. Чувството за постигнување се јавува спонтано, а исто така и нашата работа, има многу непознати тешкотии и пречки на патот на искачувањето на врвот. Ако сакаме да ги пробиеме границите на човечките суштества, мора да одиме напред со труд и храброст.