EN

ВестипревземиКонтактирајте не

сите категории

Вести

Дали амбалажата за растенија од тули треба да користи машини? Кои се предностите на механичкото автоматско пакување?

Време:-2021 03 04- Посети: 45

Со развојот на општеството, луѓето го ценат напредокот на квалитетот на животот, а младите не се подготвени да прават тежок физички труд. За многу фабрики за тули со висок интензитет на трудот е многу тешко да регрутираат луѓе, а мобилноста е многу голема по регрутирањето, што е добар доказ. Покрај тоа, Кина постепено влегува во стареењето на општеството, што прави примена на автоматизација и механизација во фабриките за тули стануваат неизбежен тренд на развој на фабрики за тули со тунелни печки во иднина.

Второ, профитот е првичната намера на претпријатието да изгради фабрика. Пред тоа, работната сила е обилна, а цената е ниска, претпријатието може да вработи голем број работна сила за да го заврши празниот код на фабриката за тули, печка за кодови, истовар тули и други тешки физички труд, поради Хунан Чуангли пакување копродукции, ООД електричен балер OR-T260 ќе ги зголеми градежните трошоци за инвестиции, ќе го зголеми периодот на враќање на инвестициите, многу фабрики за тули не користат.

Сега, со популацијата на нацијата, профитот, трошоците за работна сила во фабриките за тули нагло се зголемија, а употребата на човечко пакување не само што е скапа, туку е и помалку ефикасна од машините.

1-1x

Следниот годишен капацитет за проектирање од 50 милиони (стандардна тула) како пример за да се објасни разликата помеѓу празно и механичко шифрирање:
А. Рачно кодирање е потребно за работа во две смени Дневно, секоја смена е неопходна околу 12 часа, Вкупно 24 часа, просечната годишна плата по лице се пресметува на 20,000 24 јуани, вкупната годишна плата од 480,000 лица е XNUMX XNUMX јуани ;
Б. Еднократната инвестиција на електричен балер и други помошни објекти е околу 100,000 5 јуани; секоја смена има 10 лица, вкупно 20,000 лица, со просечна годишна плата од 200,000 6 јуани по лице и вкупна годишна плата од 10,000 260 јуани за 280,000 лица. Цената за одржување на механичко трошење е бесплатна во првата година, а околу XNUMX јуани годишно после тоа. Цената за првата година за користење на пакувачот OR-TXNUMX од Хунан Чуангли Пак Ко., ООД е околу XNUMX јуани.
В. Од А и Б може да се види дека употребата на механичка машина за кодирање може да заштеди околу 170,000 јуани годишно во споредба со рачното кодирање на палтото. Ако повторно се отстрани еднократната инвестиција во опрема за рачно шифрирање, скоро една година, еднократната инвестиција на OR-T260 може да се поврати, а нејзините економски придобивки може да бидат непосредни.
Д, покрај тоа, употребата на вештачки код е особено засегната од луѓето, откако работниците со кодови ќе штрајкуваат или ќе забават, неизбежно ќе влијае на непречениот напредок на производствената напнатост, што резултира во шефот на фабриката за тули повремено чекајќи од ограничувањата на работниците И употребата на механичка автоматска машина за кодирање, бидејќи интензитетот на трудот на работниците е особено мал, работниците се наоѓаат релативно лесно, нема да има таков ефект.
Сумирајќи, примената на електричен балер во фабриката за тули не само што е многу посебна, туку и многу економска и практична.

1-2x

Автоматска машина за балирање
1: Точно, осигурете го резултатот од пакувањето
Силата на затегнување може лесно да се прилагоди според барањата на клиентот и се прикажува на контролната табла во реално време, точноста се контролира во рамките на ± 5% од параметарот за прилагодување, така што ременот за пакување секогаш ја има силата на затегнување што ја бара резултатот од пакувањето за изгледот на стоката.
2: Намали застој
① Непотребно прилагодување
ZL3000 можат да се справат со производството на различни видови тули без никакво прилагодување на главата, заштедувајќи драгоцено време.
② Автоматски повторен ремен
Ако напојувањето на лентата не успее, ZL3000S автоматски ќе се справи со дефектот, автоматски земете ја лентата за пакување и испратете ја повторно.
③ полесно се поправа и одржува
Со помалку подвижни делови и потрајни делови за абење, ZL3000s се економични и полесни за сервисирање. Неквалификуваните работници исто така можат да извршат брзо чистење со жлебови и замена на носот без алатки за одржување надвор од мрежата од страна на техничарите.
④ Брза замена на носот
Со цел да се обезбеди континуирана стабилност на производството, секој модул на главата ZL3000S може брзо да се размени во фаза помеѓу машина број 1 и машина број 2, така што стапката на искористеност на двете опрема е рамномерно распоредена.
⑤ промена на ременот е удобен и брз
Касетата со лента може да натовари 330KG голем волумен на лента за пакување, што во голема мера ја намалува фреквенцијата на менување на лентата и го намалува отпадот на лентата за пакување.
3: лесно одржување
A. Инсталирањето и поврзувањето на групата опрема е многу едноставно
Б. Дизајн со што помалку подвижни делови и потрајни делови за абење
C. Без ремени, склопови на спојки и прилагодувачи
D. Моторите се без четки и не одржуваат
E. Носете траен појас