EN

ВестипревземиКонтактирајте не

сите категории

Вести

Линија за автоматско пакување на чинии, дали вреди да се купи?

Време:-2021 07 27- Посети: 15

Со развојот на пазарот, цената на трудот и цената на работната сила се зголемуваат од ден на ден, а се зголемува и конкуренцијата на производите од плочи, што доведува до намалување на конкурентноста на корисничките производи. Значи, како можеме да ја подобриме конкурентноста на производите? Вреди да се купи линија за автоматско пакување на плочи? Директните начини се како што следува: 

1, намалување на трошоците за работна сила за да се намалат трошоците за производство;

2. Подобрете ја диференцијацијата на производите и заземете удел на пазарот

2-1

Така, на начин да се намалат трошоците за производство на производите е да се постигне автоматизација на производите за да се намалат трошоците за работна сила, има многу корисници кои се консултираат со начинот на решавање на плочата?Исто така, има многу клиенти кои усвоиле опрема за автоматско пакување поради голем обем на производство, но бидејќи технологијата не беше толку добра како сега во изминатите неколку години, тие сакаат дополнително да ја подобрат ефикасноста на пакувањето.

2-2

Во моментов, главната употреба на дрвото е балирање со челични појаси, мал број луѓе користат пакување со пластична челична амбалажа. Потоа, тоа се носи со вилушкар, па затоа треба да се наполни со дрво под него. Покрај тоа, дрвото не може да се наполни со вода за време на транспортот, така што филмот треба да се завитка. Затоа, за да се реализираат овие процеси, бројот на луѓе е околу 6-8, обично во две класи, така што му требаат 12-16 луѓе. Така, секој сопственик на бизнис е загрижен за ова и бара многу трошоци за работна сила.


Наша цел беше овие барања за технолошки процес и ефикасност за корисниците да направат збир на комплетни решенија, од процесот на производство на чинии до комплетното пакување, во комбинација со погледите и барањата на корисникот, траеше повеќе од пет месеци план за да се разговара за готовиот производствен плоча и инсталација на автоматска линија за пакување, од првичните 48 луѓе 2 линија автоматска линија за пакување до четири чувари машини и опрема, а интензитетот на трудот е значително намален, трошоците на корисниците да постигнат квалитативен пад, така што производите на корисниците се исто така поконкурентни на пазарот и намалување на безбедносните ризици, подобрување на ефикасноста на производството.