EN

ВестипревземиКонтактирајте не

сите категории

Вести

Споредба на полуавтоматска ПП балера и целосно автоматска ПП балера

Време:-2021 03 22- Посети: 37

Сега целата транспортна индустрија е неразделна од пакувањето, целата стока од потребата да се спакува, а потоа по долго време на транспорт. Несомнено е дека добро пакување може да направи производи во срцата на клиентите, но и да направи клиентите се чувствуваат подобро. Што е со автоматската балирачка или полуавтоматската сопирачка?

Целосно автоматската машина за пакување е главно насочена кон склопувачката линија, целосно автоматска машина за пакување без вештачки потисен појас, активирана рамноправна, рачна, игра, прекинувач за топче, прекинувач за стапала, фотоелектричен прекинувач, автоматски режим, сè додека производите не ја достигнат назначената позиција допрете го индукцискиот прекинувач, може автоматски да се спакува, брз и удобен, погоден за масовно производство со единствена машина, автоматско подвижно лента при колокација, може да реализира беспилотно автоматско ременување, во голема мера заштедува работна сила, намалете ги трошоците. Позицијата на ременот на пакувањето е фиксирана, уредна и убава, брзината е исклучително брза, ја подобрува стапката на пакување и го намалува отпадот, но исто така заштедува трошоци. Но, автоматскиот балер има рамка за порти, вашиот производ мора да биде во рамките на рамката, може да се користи и полу -автоматскиот балер не треба да ја разгледува големината на проблемот што може да се користи.

Полуавтоматска балара, треба рачно да го вметнете ременот за пакување, по вметнувањето на ременот за пакување, ременот за пакување автоматски ќе се заврши, лепак, отсечен, надвор од процесот. Бидејќи на секој производ му треба рачно работење, не е погоден за маса производство, но мали полуавтоматски модели, ефтина, едноставна работа, побарувачката за лента не е голема, може да се прилагоди на сите видови на лента, но целосно автоматско пакување машина има рамка на вашиот производ мора да биде во рамките на рамките може да биде се користи, а полуавтоматската машина за врзување не треба да размислува за големината на основната може да се користи.

Предностите на полуавтоматската балирачка и целосно автоматската балера ги има тука. Изборот на машини за пакување треба да се комбинира со сопствено размислување, а цената е само еден од факторите.

推 1推 文 1-2