EN

ВестипревземиКонтактирајте не

сите категории

Вести

Електрична опрема за автоматско пакување од тули е лесна за употреба? Одговорот е не

Време:-2021 03 04- Посети: 50

Опремата за автоматско пакување од тули е лесна за употреба? Одговорот е не
Со брзиот развој на националната економија во индустријата за тули и плочки, конкуренцијата во индустријата за тули и плочки станува сè пожестока. Многу претпријатија за тули и плочки се обидуваат да најдат начини да ги намалат трошоците за работна сила. За претпријатијата за тули и плочки, во процесот на производство, главната плоча на трошоците е надоместок за електрична енергија и трошоци за работна сила на работници од тули.

2-1x

Токму поради оваа ситуација, многу клиенти брзаат, сакаат вистински да постигнат опрема за пакување без екипаж, за да можете да ги намалите трошоците за да постигнете одредена цена на пазарот. Тука и мнозинството корисници анализираат зошто е употребата на автоматска опрема Не е препорачано.

Всушност, при развојот на опрема за автоматско пакување, најзачудувачката причина за нашите производствени претпријатија е автоматското палетизирање, што не е невозможно да се постигне, но е предизвикано од дефектите на клиентите на нашите претпријатија за тули и плочки.

2-2x

1. Лепливоста на тули и плочки. Откако тулите и плочките ќе се солеат низ полупроизводите, ќе се појави лепливост помеѓу горните и долните делови на суровините со глина по синтерувањето, што ќе доведе до опструкција на предното палетизирање и ќе доведе до последователно откажување продолжи;
2. Стапката на деформација на тули и плочки е голема по синтерувањето на висока температура, а разликата помеѓу тули и тули е голема, што доведува до паѓање на палетизаторот при стегање.
3. Стапката на оштетување на тули и плочки. По синтерувањето, како резултат на нестабилноста на суровините, јачината на тули и плочки ќе биде недоволна и штетата ќе настане при стегање, што ќе доведе до раздвоен режим на автоматско пакување во подоцнежната фаза.
2-3x

Горенаведеното е главната причина за опрема за автоматско пакување во индустријата за тули не е многу погодна за употреба во моментов; Значи, во моментов, најважниот начин да се намалат трошоците за работна сила е да се користи опрема за автоматско пакување со виси кошница за да се исполнат барањата на производствениот капацитет и силна прилагодливост.