EN

ВестипревземиКонтактирајте не

сите категории

Вести

Кој е подостапен ПЕТ пластичен челичен појас за пакување и ПП појас

Време:-2021 01 26- Посети: 46

ПЕТ ремен за пакување е широко користен пластичен еколошки ремен за пакување. ПЕТ-ременот за пакување се произведува во Кина повеќе од 20 години. Од 2002 година, побарувачката на Кина за ПЕТ-лента за пакување расте со стапка од 500% годишно. Широко се користеше во дрво, хартија, челик, алуминиумско праг, челична цевка, профили, стакло, градежни материјали, керамика, електрични апарати, метални производи, тутун, хемиски влакна, памук и други индустрии. Изгледот е транспарентен (по додавање вискозификаторот е непроqueирен), површината е рамна или призматична шема. Главната суровина на ПЕТ лентата за пакување е полиетилен терефталат ПП лента за пакување е лента за пакување (лента за врзување) со полиетилен, полипропиленска смола, ладно валани ленти од челик како главна суровина , постојат најлон и полиестер како суровина, систем за истегнување со еднонасочен екструзија, термичка обработка со сина боја. Покрај брановидни запечатување на картонски ленти, топло валани ленти за намотување од челик, ладно валани ленти за намотување од челик, но исто така може да се користат за стакло , цевки, материјали, овошје, итн. Двата различни материјали припаѓаат на потрошниот материјал за пакување што се користи за пакување и се популарни во Кина веќе 20 години. И двата вида ремени за пакување имаат различни карактеристики, така што тие се користат во различни индустрии. ПЕТ пластичен челичен појас поради неговата отпорност на затегнување, силното издолжување е мало, силна отпорност на температура, добра безбедност и други карактеристики, често се користи со пакување тешки производи и ПП појас за пакување според процентот на мала, мала отпорност на затегнување, причината за поголема единица тежина во рамките на метри често се користи со полесно пакување на стоки. Општо земено, поголемиот дел од електронските производи се спакувани во картони. За два вида појас за пакување, единствен за споредување на единечната цена за да се процени кој е подостапен не е соодветен, бидејќи двата вида на појас за пакување може да се пакуваат стоки не се исти, па затоа кога треба да изготвите план за пакување , треба да размислите дали овој ремен за пакување е погоден за ваша страна, наместо слепо да барате најниска цена.
23微 信 图片 _20210127155930